Nagekomen bericht van Daffy
In 2016 startte een grote groep leden een gezamenlijk bouwproject Bolton Paul Defiant. Van deze "Daffyclub" zijn er leden die het project - om welke reden dan ook - nog niet hebben voltooid maar dat eigenlijk wel willen doen. Ook zij zijn op de donderdagse bouwochtenden van harte welkom om hun project nieuw leven in te blazen.


Bouwen op donderdagochtenden
Op donderdagochtenden komen gewoonlijk enige gepensioneerde leden op onze clublocatie samen om met elkaar de week door te nemen en wat te vliegen. In de wintermaanden staat het vliegen vanwege het weer op een lager pitje. De leden, waaronder clublid Anton, hebben daarom het plan opgevat om op de donderdagochtenden in onze schuur te gaan bouwen. Zij nodigen nadrukkelijk ook anderen uit om mee te doen. Voor diegenen die nog geen bouwervaring hebben, zijn er wat suggesties: de Jimmy (klein elektromotorvliegtuig, ook wel bekend als de Spip), de SkyMaxx (elektromotorvliegtuig) en de Red Eagle (elektrozwever). Uiteraard zijn er altijd bekwame modelbouwers aanwezig, die kunnen helpen. En de koffie staat altijd klaar.


Jimmy


SkyMaxx


Red Eagle

WW2-dag wisselvallig
De WW2-dag van afgelopen 7 september was helaas wat wisselvallig en daardoor niet heel druk bezocht. Toch waren er voldoende momenten om te vliegen en was er een gezellige sfeer, mede mogelijk gemaakt door de heerlijke versgemaakte frieten van de familie Metselaar.

Zie ook het foto-album van J. den Hertog.


Wetgeving gaat veranderen
(bericht aangepast op 8-9-2019)
De Volkskrant van 5 september bericht over veranderende wetgeving voor drones. Nederland zal naar verwachting medio volgend jaar de wetgeving voor drones moeten hebben aangepast aan nieuwe Europese regelgeving. Hoogst waarschijnlijk heeft dit ook serieuze gevolgen voor het modelvliegen, zie het verslag van de informatiebijeenkomst op 11 april geörganiseerd door het ministerie van I&W. In Frankrijk is dergelijke wetgeving al van kracht, weten wij uit het artikel van ons clublid Max. Hoopvol is dat er ook ideeën zijn om modelvliegvelden van clubs te beschouwen als zones waar minder restricties zullen gelden. De GMVC zal de ontwikkelingen kritisch in de gaten houden en u nader informeren zodra er meer duidelijkheid is.


Hoera voor Wessel en Tiego
(foto's toegevoegd op 8-9-2019) Zondag 25 augustus deden onze jeugdleden Wessel (12) en Tiego (8) met succes examen voor hun vliegbrevet. In nog geen 3 maanden wisten zij de beginselen van het modelvliegen onder de knie te krijgen, mede dankzij intensief oefenen op de simulator en regelmatig vliegen met hun instructeur.Tiego is een van de jongsten die ooit bij de GMVC een brevet heeft gehaald. Zijn gevoel voor het vliegen heeft hij niet van een vreemde, want zijn vader Simon (tevens zijn instructeur) behoort tot de beste piloten van de GMVC en ook zijn opa was een gevierd modelvlieger.

Voor Wessel ging de leerweg niet helemaal over rozen, want bij het oefenen van de gevreesde tolvlucht verloor hij de controle over het model. Zijn instructeur kon de zender niet meer bijtijds overnemen zodat het model crashte. Van de nood werd een deugd gemaakt door het model samen met de instructeur te reconstrueren en zodoende ook enige bouwervaring op te doen. Bovendien kon Wessel nu zijn eigen draai aan het uiterlijk geven. Wel zit de schrik er nog een beetje in, maar dat zal wel slijten.

Intussen is ook Fenna, de zus van Tiego, bijna zover dat ze haar brevet kan gaan halen. En ook Cees, de vader van Wessel, krijgt de smaak te pakken.


Prachtige modellen op DDP 2019
In het weekend van 6 juli vond de 11e editie van de Dutch Dawn Patrol plaats.

Er was een grote opkomst, waaronder veel bevriende modelbouwers/piloten uit Duitsland. De modellen waren ook dit jaar weer prachtig en vooral groot. Er was zelfs een model op ware grootte (nog in aanbouw), bedoeld als decorstuk voor een origineel gecostumeerde verteller van de geschiedenis van de eerste wereldoorlog.

De sfeer was gemoedelijk en het weer was een groot deel van de tijd goed. Door de ongunstige windrichting werd er wat minder intensief gevlogen dan gebruikelijk. Desondanks was het evenement zeer geslaagd.

In de rubriek Foto's, filmpjes en links vind je onder "Dutch Dawn Patrol" links naar enkele filmpjes en een foto-album van het evenement. Ook op Modelforum staan (dezelfde en andere) fraaie foto's.


Geslaagd modelvliegkamp
Afgelopen hemelvaartweekend stond in het teken van het jaarlijkse modelvliegkamp voor jeugdleden. Jong en oud vermaakten zich uitstekend in een gemoedelijke sfeer. Er waren heel wat modellen en vliegkunsten te zien. Met name de zaterdag was een topdag wat betreft het weer. De familie Metselaar veraste iedereen weer eens met een heerlijke maaltijd.

De jongsten hadden veel plezier in het vangen van snoepjes die Simon met zijn Hercules afwierp.

Voor de verkoeling bedachten René en Simon een creatieve oplossing.

In de hangar en buiten werd druk geknutseld. Onder de deskundige leiding van Yannic bouwden de oudere jeugdleden met piepschuim, multiplex, lijm en ducttape een sterk vergrote versie van een Sig Wonder (4 meter spanwijdte!).

Toen het gevaarte vliegklaar was, moest het uiteraard direct een testvlucht maken, ook al was het inmiddels al aardig donker. Wonder boven wonder kwam het model gemakkelijk los en vloog direct goed.