Clublid vertelt over longfibrose
Ons clublid Hans is niet alleen actief als modelvlieger, maar ook als bestuurslid van de longfibrose patiëntenvereniging. In die hoedanigheid heeft Hans, zelf ook patiënt, meegewerkt aan twee filmpjes over de ziekte. In het ene filmpje vertelt Hans over het belang van het vroegtijdig herkennen van de ziekte. Het modelvliegen en de GMVC spelen hierin een figurerende rol.


Het andere filmpje gaat over praten over de ziekte met je naasten.


Rode vlag
Regelmatig zoeken wandelaars en fietsers vanuit het Bentwoud een doorgang naar de bewoonde wereld langs onze start- en landingsbaan. Als er gevlogen wordt, is dit uiteraard erg gevaarlijk. Staatsbosbeheer zal bij de doorgang een bord plaatsen dat toegang verboden is als de rode vlag op het veld gehesen is. Dit betekent dat het lid dat als eerste gaat vliegen de vlag moet hijsen en dat het lid dat de laatste vlucht maakt de vlag moet strijken.


Leuke Vampire-dag
Voor de WW2-dag wisten de clubleden Francis en George een groot aantal leden te verleiden tot de aanschaf van een DH Vampire om daarmee een zwerm te formeren. Sindsdien is er een hechte groep Vampires, die nog steeds groeiende is.

Eén van de enthousiaste deelnemers is Wilko. Samen met zijn vrouw nam hij het initiatief om op 3 november een Vampire-dag te organiseren. Dit resulteerde in een leuke dag waarbij de zwerm op een gegeven moment maar liefst 13 Vampires telde.