Modelvliegtuig mee op vakantie in Frankrijk?
Ons lid Max is met de The First Aviators-groep al weer druk doende met het volgende project: het oversteken van het kanaal met een oldtimer modelvliegtuig. Omdat deze oversteek deels plaatsvindt op Frans grondgebied, was het zaak om kennis te nemen van de Franse regelgeving over modelvliegtuigen.

Zo ontdekte Max dat er in Frankrijk meer verplicht is dan een geel hesje in de auto. De recente Franse regelgeving voor drones en modelvliegtuigen, en met name de praktische uitwerking ervan, mogen dienen als lichtend voorbeeld voor Nederland. Voor wie overweegt om een modelvliegtuig of drone mee te nemen op vakantie in Frankrijk, is het aan te bevelen om de bijdrage van Max te lezen.


2019: het jaar van de mol
De Algemene Ledenvergadering van 9 januari kon genotuleerd worden als goedbezocht en met een gemoedelijke sfeer. De club heeft de afgelopen jaren uitstekende voorzieningen weten te realiseren, heeft goede contacten met de omgeving, organiseert leuke evenementen en heeft een grote kern van actieve leden die dit alles mogelijk maken. Het enige zorgelijke geluid kwam van Ronald als chef van de terreincommissie. Met de verandering van het ecologische systeem rondom ons veld is er een ondergrondse migratie van mollen en woelratten op gang gekomen.

De beestje scheppen er behagen in om ons mooie biljartlaken naar de gallemiezen te helpen. Ronald heeft er inmiddels meer dan een dagtaak aan om de beestjes met geluid- en rooksignalen op andere gedachten te brengen en staat op het punt om de strijd op te geven. Om te voorkomen dat 2019 het jaar van de mol wordt, zoekt de GMVC vrijwilligers en nieuwe ideeën om het probleem beheersbaar te houden.