Prachtige modellen op DDP 2019
In het weekend van 6 juli vond de 11e editie van de Dutch Dawn Patrol plaats.

Er was een grote opkomst, waaronder veel bevriende modelbouwers/piloten uit Duitsland. De modellen waren ook dit jaar weer prachtig en vooral groot. Er was zelfs een model op ware grootte (nog in aanbouw), bedoeld als decorstuk voor een origineel gecostumeerde verteller van de geschiedenis van de eerste wereldoorlog.

De sfeer was gemoedelijk en het weer was een groot deel van de tijd goed. Door de ongunstige windrichting werd er wat minder intensief gevlogen dan gebruikelijk. Desondanks was het evenement zeer geslaagd.

In de rubriek Foto's, filmpjes en links vind je onder "Dutch Dawn Patrol" links naar enkele filmpjes en een foto-album van het evenement. Ook op Modelforum staan (dezelfde en andere) fraaie foto's.


Geslaagd modelvliegkamp
Afgelopen hemelvaartweekend stond in het teken van het jaarlijkse modelvliegkamp voor jeugdleden. Jong en oud vermaakten zich uitstekend in een gemoedelijke sfeer. Er waren heel wat modellen en vliegkunsten te zien. Met name de zaterdag was een topdag wat betreft het weer. De familie Metselaar veraste iedereen weer eens met een heerlijke maaltijd.

De jongsten hadden veel plezier in het vangen van snoepjes die Simon met zijn Hercules afwierp.

Voor de verkoeling bedachten René en Simon een creatieve oplossing.

In de hangar en buiten werd druk geknutseld. Onder de deskundige leiding van Yannic bouwden de oudere jeugdleden met piepschuim, multiplex, lijm en ducttape een sterk vergrote versie van een Sig Wonder (4 meter spanwijdte!).

Toen het gevaarte vliegklaar was, moest het uiteraard direct een testvlucht maken, ook al was het inmiddels al aardig donker. Wonder boven wonder kwam het model gemakkelijk los en vloog direct goed.