Geslaagde Bentwouddag
Zondag 17 juni organiseerde Staatsbosbeheer in samenwerking met de Vrienden van het Bentwoud de jaarlijkse Bentwouddag. Het publiek kon kennismaken met van alles wat er in het Bentwoud te zien en te doen is en voor jonge kinderen waren er tal van leuke activiteiten. Met een goede opkomst, een uitstekende organisatie en droog weer was het evenement was zeer geslaagd.

De GMVC werd vertegenwoordigd door onze clubleden Felix en Diederick. Hun uitgestalde modellen trokken veel aandacht en voor het knutselen van een werpmodel was zoveel belangstelling dat zich een rij van geduldig wachtende kinderen vormde. Helaas waaide het te hard om de werpmodellen ter plekke uit te proberen. Gelukkig was er ook een kraam waar kinderen een vlieger konden maken.


Nieuwe clubhuis geopend
Met prachtig weer, een gezellige opkomst en heerlijke broodjes werd zaterdag 2 juni ons nieuwe clubhuis officieel geopend.

In zijn speech dankte de voorzitter al die leden die aan het nieuwe clubhuis hebben bijgedragen; met een donatie, door materialen gratis of tegen inkoopsprijs ter beschikking te stellen, door zaken te regelen of door de handen uit de mouwen te steken. In het bijzonder is de GMVC heel veel dank verschuldigd aan Jan Henneken en Gerard en Ruud Metselaar. Zij waren de constante faktor in het project en hebben bergen werk verzet. Om dat te onderstrepen mochten Jan en Gerard het lint doorknippen.

Zie ook het foto-album.


Danny (en Derk) kampioen
Op 26 mei werd de 2e wedstrijd (van 4) voor het Nederlandse Kampioenschap F3A Kunstvlucht 2018 gehouden op het veld van de GMVC. Niet zonder trots zagen wij ons clublid Danny van Vliet 1e worden. Normaal wordt die plaats ingenomen door ons clublid Derk van der Vecht, maar die had het deze keer te druk met 1e worden op de F3A Worldcup in Litouwen.

Roy Oostema en Viken Malaciyan werden respectievelijk 2e en 3e. Ook zij vlogen fantastisch, net als de overige deelnemers. Alleen een geoefende en zeer kritische jury ziet de verschillen. Zo gaat dat in de sport op topniveau.

Zie ook het foto-album.


Rob in modelbouwvakblad
Ons clublid Rob Bulk timmert met zijn bedrijf RBC Kits al jaren aan de weg met het ontwerpen en produceren van houtbouwkits van modelvliegtuigen. Regelmatig verschijnt Rob op ons veld om een nieuw markant schaalmodel te testen. Zelfbouwliefhebbers uit heel Europa weten de webwinkel van Rob inmiddels te vinden. Ook het toonaangevende Duitse vakblad voor modelvliegtuigen, FMT, is dit niet ontgaan. In de editie van juni (nota bene een jubileumeditie) besteedt FMT uitvoerig aandacht aan Rob´s fraaie kit van de oldtimer Carley C12. Proficiat Rob!Wetgeving drones gaat goede kant op
Het heeft er een tijd naar uitgezien dat nationale wetgeving voor drones ook voor de modelvliegsport enorm beperkende consequenties zou hebben. Diverse vertegenwoordigers van de modelvliegsport en andere belanghebbende partijen zijn daarover de discussie aangegaan met de wetgever, in casu het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat. In de "voortgangsbrief drones" van 28 mei laat de minister van IenW nu aan de kamer weten af te zien van eigen nationale regelgeving en te kiezen voor aansluiting bij op handen zijnde Europese regelgeving. Deze regelgeving lijkt minder beperkend te worden dan de oorspronkelijke nationale regelgeving. Wordt vervolgd...