Jim in de prijzen
Zondag 9 september is ons clublid Jim derde geworden in de wedstrijd F3A-C (kunstvlucht) bij vereniging MC-Crash in Catswoude. Bij de twee eerdere wedstrijden in deze klasse dit jaar werd Jim ook derde. Daarmee gaat Jim de analen in als derde voor de F3A-C in 2018. Dit is een prachtig resultaat als we bedenken dat Jim al op respectabele leeftijd is en pas vorig jaar is begonnen met kunstvliegen. Zo blijkt maar weer: als je ergens voor gaat, dan lukt het ook, ook al ben je de 50 ruimschoots gepasseerd. Je kunt jezelf altijd blijven verbeteren.


De hartstocht van Simon
In de Groene Hart-bijlage van het Algemeen Dagblad staat regelmatig een rubriek over mensen met een speciale hartstocht. In de editie van 7 september was de rubriek gewijd aan de hartstocht van ons clublid Simon: modelvliegtuigen. In het artikel weet Simon zijn passie op een leuke en positieve manier voor het voetlicht te brengen.


Mooie WW2-dag
Zaterdag 1 september was het WW2 Day bij de GMVC. Het weer was perfect en de opkomst was groter dan ooit. Naast een grote vloot ARF-modellen waren er ook fraaie zelfgebouwde bouwmodellen te bewonderen, waaronder de enorme Lancaster van clublid Peter, de Corsair van clublid Simon en de Focke-Wulf van gastvlieger Ger.


Ook waren de eerste vliegklare vruchten van het collectieve bouwproject "Defiant" te aanschouwen.

Een leuk initiatief kwam dit jaar van de clubleden Francis en George. Zij wisten zichzelf en 13 andere leden te verleiden om een Vampire aan te schaffen om daarmee een zwerm te vormen. Nog nooit waren er bij de GMVC zoveel modellen tegelijk in de lucht geweest.

De gaarkeuken van vader en zoon Metselaar met assistent Norbert onbrak dit jaar wederom niet. Terwijl de Duitse en geallieerde toestellen door het luchtruim scheerden, frituurden zij onverstoorbaar door om iedereen van een voedzaam en smakelijk maal te voorzien.

De GMVC dankt iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het slagen van het mooie evemenent.

Zie verder de foto's in het foto-album en op Modelbouwforum.