Prima invliegweer
Terwijl we eigenlijk nog met blauwe vingers om de Snertcup zouden moeten strijden, beleefden wij al weer de eerste lente-achtige dagen. Modelpiloten die de donkere dagen hadden benut om een nieuw model vliegklaar te maken zagen hun kans schoon. Een van hen was clublid Jim die vrijdag 15 februari zijn nieuwe Straton kwam invliegen. De fraaie zwever met maar liefst 5 meter spanwijdte functioneerde geheel naar behoren en bewoog zich gracieus door het Bentwoudse luchtruim. We hopen dat Jim nog veel vliegplezier met zijn nieuwe aanwinst zal beleven.


Wisselbeker voorgoed bij Jan
Voor het jaarlijkse Nederlandse kampioenschap RB kunstvlucht (F3A) bestaat er al sinds 1959 een wisselbeker. Deze trofee heeft al 20 keer een jaar bij ons clublid Jan van Vliet op de schoorsteenmantel gestaan. Nu, na 60 jaar, is de beker vol: er is geen plaats meer om de namen van volgende kampioenen te graveren. Vanwege Jan's prestaties en langdurige inzet voor de kunstvliegsport heeft de KNVvL de beker met enig ceremonie voorgoed aan Jan overgedragen. Zie verder het nieuwsbericht van de KNVvL.


Modelvliegtuig mee op vakantie in Frankrijk?
Ons lid Max is met de The First Aviators-groep al weer druk doende met het volgende project: het oversteken van het kanaal met een oldtimer modelvliegtuig. Omdat deze oversteek deels plaatsvindt op Frans grondgebied, was het zaak om kennis te nemen van de Franse regelgeving over modelvliegtuigen.

Zo ontdekte Max dat er in Frankrijk meer verplicht is dan een geel hesje in de auto. De recente Franse regelgeving voor drones en modelvliegtuigen, en met name de praktische uitwerking ervan, mogen dienen als lichtend voorbeeld voor Nederland. Voor wie overweegt om een modelvliegtuig of drone mee te nemen op vakantie in Frankrijk, is het aan te bevelen om de bijdrage van Max te lezen.