Snertcup

De ware GMVC'er vindt zwoele zomerdagen maar voor watjes en spaart zijn krachten tot de winter. Want zodra een gure oostenwind rond het clubhuis giert, maakt de GMVC zich op voor de "Snertcup". Dit is een ijzingwekkende wedstrijd die bestaat uit "limbovliegen" en een "vossenjacht".

Het "limbovliegen" houdt in dat tussen twee stokken een lint is gespannen, waar de piloten onderdoor moeten vliegen. Na elke ronde wordt het lint een stukje lager gezet. De piloot die het 't langst volhoudt om lint, stok en grond te mijden, wordt gewaardeerd met de meeste punten.

Bij de "vossenjacht" is er een vliegtuig met een lang lint (de "vos"). De deelnemers vliegen met z'n allen achter de vos aan en proberen het lint met hun propeller in te korten. De piloot die het vaakst wat van het lint heeft afgesneden, verdient de meeste punten.

Wie in totaal de meeste punten heeft, mag zich de trotse winnaar van de Snertcup noemen. Denk daar niet te lichtvaardig over, want de winters in het Bentwoud kunnen bitter koud zijn, zodat de verkleumde piloten hun precisiewerk met gevoelloze en bibberende vingers aan de stuurknuppels moeten uitvoeren.

De cup is natuurlijk prachtig, maar waar het de leden werkelijk om te doen is, is de heerlijke warme kop snert na afloop. En de warme gezelligheid, uiteraard.

Wanneer de eerstvolgende Snertcup precies wordt gehouden weten we altijd pas op het laatste moment. Het is in elk geval in de winter op een moment dat de weersomstandigheden het enigszins toelaten. Houd tegen die tijd de agenda op deze site in de gaten.

Alles wat vliegt mag meedoen, zolang het maar handmatig bestuurd wordt.

GMVC-leden die mee willen doen, adviseren wij dringend niet de mooiste kist te offeren.

Zie ook: