Dutch Dawn Patrol

In 2009 namen enige leden het initiatief om een open evenement te organiseren van oldtimervliegtuigen uit de begintijd van de luchtvaart (tot ca. 1918). Dit evenement kreeg de titel "Dutch Dawn Patrol", wat verwijst naar de luchtpatrouilles bij zonsopgang in de eerste wereldoorlog.

Het evenement heeft sindsdien elk jaar plaatsgevonden en is inmiddels groot en bekend geworden, tot in Duitsland en België. De organisatoren weten via het Modelbouwforum en andere kanalen elke keer weer modelbouwers/-vliegers met indrukwekkende oldtimermodellen te mobiliseren.

De Dawn Patrol wordt jaarlijks op de eerste zaterdag van juli gehouden (met een aanloop op vrijdagmiddag en een uitloop op zondag). Voor de aanmelding en voorbereiding starten de organisatoren aan het begin van het jaar een discussie op Modelbouwforum (zoek op "dawn patrol"). Heb je een mooi oldtimermodel (en een brevet en aansprakelijkheidsverzekering) en wil je meedoen, meld je dan aan via de discussie op Modelbouwforum. Je vindt er ook de contactgegevens van de organisator. Gasten die van ver komen kunnen in overleg met de organisator op het terrein kamperen.

Zie ook: