ARF, RTF ... PRF?
Wie wel wil vliegen maar niet wil bouwen heeft tegenwoordig een ruime keus aan Almost Ready to Fly (ARF) en Ready To Fly (RTF) modellen. Er is alleen een groot probleem: na klikken op de bestelknop kan het wel een etmaal duren voordat het busje van PostNL voor de deur stopt. Tel daar nog eens weken bij als de boot nog uit Hong Kong moet vertrekken. Al die tijd zit je je achter de geraniums te vervelen en gaat kostbare vliegtijd verloren. Eigenlijk zou je het model moeten kunnen teleporteren, zo dacht clublid Erikjan. In hedendaagse taal betekent dat: downloaden en printen. En waarempel, op internet vond Erikjan aanbieders van 3D-printbare modelvliegtuigen. Hij nam de proef op de som en printte een Piper Pawnee met een spanwijdte van 1,24 m. Daarmee had hij de primeur van de eerste Printed Ready to Fly binnen de GMVC.Snertcup
Zondagmiddag 4 maart streden 4 GMVC'ers om de Snertcup. Dankzij het plotseling milde weer waren er dit keer geen afgevroren vingers te betreuren.

Felix stuurde zijn toestel meteen bij de eerste ronde van het limbovliegen met hoge precisie tegen de lijn. Met deze strategische actie claimde hij de pechprijs.

Bij het onderdeel 'vossenjacht' wist geen van de deelnemers punten te behalen, wat ook wel weer een prestatie is.

Dankzij messcherp stuurwerk in de eerste twee rondes van het limbovliegen sleepte Jan de eerste prijs in de wacht.

Jacob was zeer overtuigend in de derde ronde van het limbovliegen en wist zo de tweede plaats te bereiken. Onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' kon Peter zich goed vinden in zijn derde plaats.

Voor toeschouwer Francis ging een droom in vervulling: hij mocht de trofeeën van de prijswinnaars even vasthouden.

Zie verder de foto's.